Overzicht

Al geruime tijd werken Sportfondsen Andel, Drimmelen en Geertruidenberg samen met !GO voor mensenwerk en Werkgeversservicepunt (WSP) WerkLink. Deze maatschappelijke samenwerking is onlangs bekrachtigd met het ondertekenen van het convenant Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

De samenwerking met Werkgeversservicepunt (WSP) WerkLink en het Sociaal Werkbedrijf !GO voor mensenwerk verloopt goed. Arie Eikelenboom, manager Sportfondsen van de drie locaties, benadrukt: “Ik denk altijd mee met het WSP WerkLink en de kandidaten. Want ik vind het belangrijk dat er betaald werk beschikbaar is voor mensen vanuit een uitkering, maar ook voor mensen met een arbeidsbeperking.” Egbert Lichtenberg, Algemeen directeur !GO voor mensenwerk, vult aan: “Samen weten we de juiste match en de juiste functie bij de kandidaat te creëren. Aandacht voor de kandidaat is hierbij het sleutelwoord.”

Succes
Onlangs is een mooi succes behaald voor een inwoner uit de gemeente Woudrichem. In de horeca van AquaAltena in Andel is een baan gecreëerd. Eerst een aantal taken, maar dat werden er al snel meer. Inmiddels is de kandidaat een bekend gezicht achter de toonbank tijdens de zwemlessen. “Ze geniet van haar plek in het bedrijf en het werk doet haar zichtbaar goed.”, aldus Eikelenboom. Door de prettige samenwerking met Loket Altena (gemeente Woudrichem/Werkendam) en !GO voor mensenwerk, met het WSP WerkLink als belangrijke schakel, is de eerste sociale detachering ontstaan. Lichtenberg: “Het onderdeel job coaching hebben wij voor ons rekening genomen, wij zien dat dit vaak een essentiële toevoeging is om tot een succesvolle plaatsing te komen.”

Samenwerken
Het convenant houdt o.a. in dat Sportfondsen Andel, Geertruidenberg en Drimmelen werk/banen creëren voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, nieuwe vacatures bekend maken aan WSP WerkLink en zij voor werving en selectie gebruik maken van WSP WerkLink. !GO voor mensenwerk ondersteunt dit proces o.a. door begeleiding en advisering.

Over Sportfondsen Andel, Drimmelen en Geertruidenberg
Sportfondsen zet zich in voor een vitaal Andel, Drimmelen en Geertruidenberg en omgeving. Zij geloven in de kracht van bewegen. In de kracht van mentale uitdaging. En in het plezier om dat samen te doen. Met onze doelgerichte programma’s op de verschillende locaties werken zij samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en andere partners op het gebied van beweging én welzijn.