Overzicht

Voor Handelsonderneming Peter Timmers is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de regel. Dit bekrachtigen zij door op 20 november het convenant MVO met het WSP Werklink te tekenen.

Corné Timmers (Eigenaar Peter Timmers) en Egbert Lichtenberg (Algemeen Directeur !GO voor mensenwerk) ondertekenen het convenant MVO. “Passend werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geeft ons bedrijf meerwaarde”, vertelt Corné Timmers. “Als wij een vacature hebben, zijn er hele korte lijntjes met het WSP Werklink en het sociale werkbedrijf !GO voor mensenwerk. Zij gaan gelijk voor ons aan de slag. Dat werkt erg prettig.”

Sterke en transparante samenwerking
Timmers vervolgt: “Ons product glas is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Om mee te gaan met de tijd, ontwikkelt ons bedrijf en sluiten wij niets en niemand uit. Daar ontstaat ook de relatie met het sociale werkbedrijf.” Egbert Lichtenberg vult aan: ”Wij besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van mensen om hen aan de slag te helpen. Samen met het WSP WerkLink zoeken wij naar de mensen met de capaciteiten die precies passen bij de behoefte van Handelsonderneming Peter Timmers. Dit leidt tot een sterke en transparante samenwerking.”

Denken in mogelijkheden
“De inmiddels driejarige samenwerking met het WSP Werklink, bewijst dat we in staat zijn om te denken in mogelijkheden. We focussen ons niet op één groep mensen uit de participatiewet. We willen iedereen een kans geven en daarbij is motivatie een belangrijke drijfveer,” aldus Timmers. Onlangs is een Wajong kandidaat aangenomen en ook voor de vacature van medewerker magazijn/chauffeur zijn al diverse mensen aangenomen. Timmers: “Werkgevers zijn vaak slecht op de hoogte van de mogelijkheden. Door samen te werken met het WSP Werklink kan ik rekenen op één contactpersoon voor al mijn vragen. Zo weet ik precies van welke subsidies en regelingen ik gebruik kan maken, als ik een werknemer vanuit een uitkering in dienst neem.”

Ambassadeur
Het ondertekenen van het convenant maakt Handelsonderneming Peter Timmers ambassadeur van WSP Werklink. Hiermee stelt de handelsonderneming zichzelf tot doel om iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een voor hen passende wijze te betrekken in het reguliere arbeidsproces. Timmers: “Wij hoefden niet lang na te denken om deze goedlopende samenwerking te bekrachtigen met dit convenant.”

Over Peter Timmers
Peter Timmers is dé specialist in glas, glasbeslag en glasartikelen. Zij verkopen hardglazen deuren en puien, inclusief beslag. Daarbij richten ze zich op gelaagd glas, gehard/gelaagd glas, beloopbaar glas en diverse andere glasspecialiteiten. Kwaliteit en aandacht voor mensen staat bij Peter Timmers centraal, voor zowel haar klanten als medewerkers.