Overzicht

Het bedrijf Gova uit Nispen heeft de Participatieprijs 2017 gewonnen. Dat werd gisteren bekend gemaakt op het Participatie Netwerk Event in Fort. St Gertrudis in Geertruidenberg. "Gova heeft oog voor de doelgroep die valt onder de participatiewet", was de jury lovend. "Er wordt gekeken naar de talenten van medewerkers en hierop wordt het werk aangepast. Bij Gova wordt geen onderscheid gemaakt tussen doelgroep- en reguliere medewerkers. Alle werkzaamheden worden gezamenlijk gedaan. Iedereen kan meedoen in het arbeidsproces." De Participatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste maatschappelijke ondernemer uit West-Brabant. Dit jaar werd het evenement georganiseerd door het Regionaal Werkbedrijf *

Hyperpro Werkendam Maatschappelijk Werkgever

'Inspiratiebron'
Gova troefde daarmee de andere genomineerden, Quasar Holland (Giessen) en Hyperpro Suspension Products (Werkendam), af. De adviseurs van WSP WerkLink hebben beide finalisten vandaag gefeliciteerd. Zij hebben niet de prijs gewonnen, maar mogen wel heel trots zijn op de status van maatschappelijke werkgever. Vorig jaar ging de prijs naar Forever Direct EU in Oud Gastel. Voorafgaand aan de uitreiking van de prijs bezocht de jury met een delegatie de diverse bedrijven. Willemijn van Hees was als burgemeester van Geertruidenberg voorzitter van de jury. Gova maakte indruk, zo is in het juryrapport te lezen. "Het bedrijf heeft oog voor de persoonlijke omstandigheden van de werknemer en biedt de kans om door te groeien. Jobcoaches, die speciaal zijn aangenomen voor de begeleiding van medewerkers, zorgen voor een uitstekende balans tussen werk en privĂ© (..) Gova is een fantastische inspiratiebron voor alle werkgevers als het gaat om het bieden van kansen op de arbeidsmarkt voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben."


Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs ging naar Sint-Catharinadal in Oosterhout. Daar werden vorige week de eerste druiven geplukt voor de eigen productie van wijn. De jury overlaadde dit project met complimenten. "Wat we daar zagen, overtrof onze stoutste verwachtingen." Tientallen vrijwilligers worden door de zusters Norbertinessen betrokken bij het druiven plukken.

Participatie Netwerk Event 2017
Het Participatie Netwerk Event met ruim 300 bezoekers bood naast de uitreiking van de Participatieprijs een gevarieerd programma met o.a. bijdrages over sociaal ondernemen door Annemarie van Gaal (ondernemer, investeerder, TV persoonlijkheid), Jaap Bressers (cabaretier), Jetta Klijnsma (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Marianne de Bie (wethouder Centrumgemeente Breda/Voorzitter Regionaal Werkbedrijf West-Brabant).

*Binnen het Regionaal WerkBedrijf West-Brabant zijn vertegenwoordigd: de 18 gemeenten, De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (namens de werkgevers), het FNV (namens de werknemers), het UWV en de 3 Sociale Werkbedrijven (ATEA-groep, !GO voor mensenwerk en WVS).

Samengesteld bericht met tekts uit: BN De Stem (Sjoerd Marcelissen) en Persbericht Participatie Netwerk Event.
Beeld winnaar: Twitter ATEA
Filmpje Catharinadal: Marco Schillemans