Overzicht

Op 10 oktober a.s. vindt het Participatie Netwerk Event plaats in Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg. Dit evenement, gericht op ondernemers, wordt georganiseerd door het Regionaal Werkbedrijf West-Brabant*. Het doel? Zo praktisch mogelijk kijken naar de kansen van sociaal ondernemen, ofwel hoe kun je als organisatie succesvol samenwerken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Onder andere Annemarie van Gaal (ondernemer, investeerder, TV persoonlijkheid) en Jaap Bressers (cabaretier) schijnen ieder vanuit hun eigen perspectief licht op de zaak. Naast diverse andere sprekers, wordt wederom de Participatieprijs uitgereikt aan de meest maatschappelijke betrokken ondernemer van dit jaar.

Aan de slag
Het thema ‘aan de slag’ voor dit event is niet uit de lucht komen vallen. Los van de historische locatie waar heel wat ‘slagen’ zijn gemaakt, past het thema bij de aard van ondernemers. Zij hebben meer en meer behoefte om met dit onderwerp aan de slag te gaan maar willen niet blijven hangen in wet- en regelgeving.

Diverse sprekers
Het event heeft een praktische insteek . Er is veel ruimte voor interactie en er zijn diverse sprekers die hun visie op sociaal ondernemen zullen geven. Zowel Annemarie van Gaal als Jaap Bressers, cabaretier nemen de aanwezigen op inspirerende en humorvolle wijze mee in de wereld van de Participatiewet. Daarnaast zal wethouder Marianne de Bie (Wethouder Centrumgemeente Breda/Voorzitter Regionaal Werkbedrijf West-Brabant) laten zien hoe we er voor staan in West-Brabant als het gaat om sociaal ondernemen.

Uitreiking Participatieprijs
Voor het vierde jaar wordt de Participatieprijs uitgereikt aan een West-Brabantse organisatie die een succes heeft gemaakt van sociaal ondernemen. Vorig jaar won Forever Direct uit Oud-Gastel deze prijs. De genomineerden van dit jaar zijn: Gova (Nispen), Hyperpro (Werkendam) en Quasar (Giessen). De jury, onder voorzitterschap van mevrouw Willemijn van Hees (burgemeester van Geertruidenberg), maakt samen met Staatsecretaris mevrouw Jetta Klijnsma de winnaar van 2017 bekend.

Meer informatie
Het evenement heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt. Aanmelden is hierdoor niet meer mogelijk! Wil je meer informatie over dit evenement hebben, kijk dan op www.participatienetwerkevent.nl.

 

*Binnen het Regionaal WerkBedrijf West-Brabant zijn vertegenwoordigt: de 18 gemeenten, De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (namens de werkgevers), het FNV (namens de werknemers), het UWV en de 3 Sociale Werkbedrijven (ATEA-groep, !GO voor mensenwerk en WVS).