Overzicht

Zeven jongeren volgen hun hart tijdens de zomervakantie en starten hun eigen onderneming. Ze worden gesteund door professionele begeleiders die hen training, advies en tips geven tijdens het zes weken durende project ZomerOndernemer. Zij zijn in hun eigen tijd bezig met het opstarten van het bedrijf en komen wekelijks met een groep bij elkaar om de voortgang te bespreken.

Kijkje in de keuken

Tijdens de wekelijkse terugkomdag krijgen de enthousiaste jongeren een kijkje in de keuken bij !GO voor mensenwerk in Oosterhout. Egbert Lichtenberg, Algemeen Directeur, legt uit wat !GO doet en wat er allemaal komt kijken bij het besturen van een groot bedrijf. Ook staat hij stil bij de mogelijke risico’s die kunnen optreden als je een eigen bedrijf hebt. Het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat centraal tijdens dit bezoek. Het is belangrijk om stil te staan bij de mogelijkheden die MVO biedt aan ondernemers, vindt Egbert. Een werkbedrijf als !GO kan helpen bij het vinden van goed opgeleide vakmensen, maar ook productie- en/of verpakkingswerkzaamheden van een bedrijf uit handen nemen.

Inspiratie en advies

Voor Leon Rodenburg van Purplehome Marketing, is zaken doen met !GO voor mensenwerk vanzelfsprekend. “Zij kunnen leveren wat ik wil en ik draag bij aan het werkgeluk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus Leon. Hij deelt zijn ervaring en tips voor het starten van een bedrijf graag met de jongeren. “Een eigen bedrijf hebben, betekent dingen opgeven. Je doet dit er niet even naast.” Bij het bedenken van een concept zoekt Leon naar het antwoord op de vraag: ‘waarom koopt een klant mijn product niet?’. Door hier op in te spelen, lost hij een probleem van de consument op en creëer je waarde voor je bedrijf.

De ZomerOndernemer

Ben je enthousiast geworden over het project ZomerOndernemer? Wil jij in 2018 meedoen, hou dan de website in de gaten: www.zomerondernemer.nl.