Overzicht

Smartwares Safety & Lighting uit Tilburg heeft opdracht gegeven voor het ompakken van 10.000 rookmelders. Onze medewerkers hebben ze voorzien van een nieuwe showdoos, handleiding en sticker. De order bestond uit 2 varianten, een Engelse en een Duitse versie. Zorgvuldig is er door verschillende medewerkers aan de order gewerkt en afgerond.

Wist je dat?

Rookmelders kunnen bij brand in een woning levens redden. Als er slachtoffers vallen bij een woningbrand is dit in de meeste gevallen door verstikking, omdat er rook (giftige stoffen) worden ingeademd. Vooral wanneer in de nacht brand uitbreekt, en men niet wakker wordt van de rooklucht, kan een rookmelder dé redding betekenen.

De meeste rookmelders bevatten een lichtgevoelige cel die, wanneer er rook wordt waargenomen, een luid geluidsignaal produceert. Hierdoor worden bewoners gealarmeerd.

De beste plekken voor het plaatsen van een rookmelder in een woning zijn de hal/gang, tussen woonkamer en keuken en op elke verdieping in het huis. De melder heeft de beste werking als hij aan het plafond gemonteerd wordt omdat rook opstijgt. Het is belangrijk om jaarlijks de melder te testen.

20160623 rookmelders1

20160623 rookmelders1

20160623 rookmelders1

Over Smartwares Safety & Lighting

Voor slimme consumentenoplossingen op het gebied van beveiliging en veiligheid, brandbeveiliging, home automation en consumentenelektronica heeft Smartwares Safety en Lighting de oplossing. Als marktleider op gebied van verlichting, alarm- en camerabewakingssystemen, is het bedrijf constant op zoek naar nieuwe producten, die toegankelijk, betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn. De producten onder de merknaam Smartwares en zijn te vinden in winkels, bouwmarkten en groothandels in heel Europa, en online bij een aantal aanbieders.